fbpx Skip to main content

Йога е древна практика, която в последно време се превръща в мощно средство за подобряване на физическото и духовното здраве. Тази дисциплина съчетава физически упражнения, дишане и медитация, с цел постигане на хармония и баланс в тялото и ума. Днес ще разгледаме именно основните аспекти на йогата и ще разкрием как тя може положително да повлияе върху нашето благополучие.

Защо да практикуваме йога?

Една от ключовите характеристики на йогата е нейният физически аспект. Практикуването на йога включва разнообразие от асани (пози), които изискват силна мускулатура, баланс и гъвкавост. Тези упражнения не само подобряват физическата ни форма, но също така подобряват осанката и насърчават кръвообращението.

Но практикуването на йога не се свежда само до физически упражнения. Важна част е и фокусът върху дишането. Техниките на правилното дишане, наричани „пранаяма,“ помагат да се подобри кислородния обмен в тялото и да се успокои нервната система. Освен това, релаксацията и медитацията, които също са част от тази древна практика, действат благоприятно върху стреса и тревожността.

Безспорно причините, поради които трябва да практикуваме йога, са много. Но особено силно впечатление ни правят някои от тях, върху които трябва да се съсредоточим, в случай, че копнеем да живеем в хармония и баланс.

Какви са ползите от йога практиките?

Редовната практика на йога насърчава освобождаването на ендорфини, които са природните „антидепресанти“ на тялото. Тя също така насърчава позитивното мислене и по-добро справяне със стресови ситуации. Освен това, редовното практикуване на йога:

  • Подобрява функциите на органите, включително сърцето, бъбреците и черния дроб;
  • Поддържа оптимално тегло;
  • Подобрява обмяната на вещества в организма;
  • Нормализира кръвното налягане;
  • Помага за постигане на вътрешен баланс;

Йогата е дисциплина, която се използва с успех в целия свят. Но за да я практикуваш правилно, трябва да следваш определени стъпки, както и да си в подходящия за теб клас. 

Какви класове по йога може да откриеш в Холистичен център Al Samara Body & Mind?

В Холистичен център Al Samara Body & Mind, предлагаме следните класове по йога:

Групова йога

Груповата йога е за тези от вас, които копнеят да открият безкраен източник на мотивация, смях и възможност за нови приятелства.

Груповите практики по йога се провеждат понеделник и сряда от 18:30 ч. с инструктор Силви, вторник от 18:30 ч. с инстуктор Виолета и четвъртък от 18:30 ч. с инстуктор Велиана (Хатха йога).

А поради големия интерес към този тип клас, организираме и група по ащанга йога, която се провежда всеки петък от 18:45 ч., с инстуктор Кристина.

Повече за класовете по групова йога може да откриеш тук.

Йога за бременни

Йогата през бременността е чудесен начин да се погрижим за нашето физическо и емоционално здраве. В часовете по йога за бременни изпълняваме специално подбрани йога пози и упражнения, които ни помагат да поддържаме тялото си тонизирано и ни подготвят за по-леко раждане.

Класовете по йога за бременни се провеждат понеделник и сряда от 12:00 ч., с инструктор Яна. Своето участие може да заявиш тук.

Yoga и Workout за деца  

Тази практика е насочена към правилното развитие на децата. Съчетава в себе си сила (съобразена с детските възможности), подобряване на гъвкавостта, концентрацията, координацията и баланса.

Yoga и Workout за деца класовете се провеждат в две части, всяка сряда от 17:00 ч., с инструктор Адриана. Повече за този клас може да разбереш тук.

Индивидуална йога практика

Индивидуалната йога е предназначена за хора, които не са чувстват комфортно в група. Освен това, в случай че искаме да задълбочим практиката си и да работим над конкретни цели, то имаме нужда именно от този тип клас по йога.

В случай че индивидуалната йога практика е това, което търсиш, може да запишеш час тук или на телефон: +359 893 956 575!

Йогата е начин за подобряване на нашето общо благополучие, а включването в йога практика е ключът към по-здрав и хармоничен начин на живот. Не пропускай тази възможност!

Последвай ни във FacebookInstagram и LinkedIn, защото животът е прекрасен, стига да отвориш сърцето и душата си за него.

Leave a Reply