fbpx Skip to main content

Какво всъщност представлява регресията и по-конкретно регресия в минал живот? От къде произхожда и наистина ли оказва влияние върху психиката и поведението ни? Или всичко е една илюзия, основаваща се на вярванията на хората в задгробния живот и минали животи?

На всички тези въпроси може да срещнеш противоречиви отговори, но преди да насочиш своите лични убеждения в която и да било посока, заповядай на едно пътуване през времето. Нека заедно проучим историята, теориите и практиките на тази мощна терапия, наречена регресия в минал живот.

Какво е регресия в минал живот?

Регресия в минал живот е вид терапия, която придобива особено голяма популярност през последните години, въпреки че съществува от векове. Чрез нея имаме възможността да се опознаем на едно подсъзнателно ниво. Да разберем всъщност от къде идват нашите необясними страхове и психически травми. Да разгадаем афинитета ни към определени неща, без реална причина.

И не, не е нужно да вярваме в прераждането на душата, в задгробния живот или в минали животи, за да се докоснем до определени ситуации и емоции по време на регресия в минал живот. Достатъчно е просто да се доверим на обучен специалист по регресия, който използвайки пълна или частична хипноза спрямо нашите желания, ще ни пренесе в един друг свят… Свят на физическо и емоционално изцеление, на осъзнаване и приемане! Но как всъщност се получава това „влизане в регресия“?

Как се прави регресия в минал живот?

Процесът на терапевтична регресия в минали животи обикновено преминава през няколко етапа, включително хипноза, насочващи образи или изображения и медитация.

Хипноза по време на регресия в минали животи

Хипнозата е важна част от процеса на регресия в минал живот, тъй като тя ни позволява да достигнем до едно съвършено ниво на релаксация. И противно на много очаквания, тя не е форма на контрол над ума, а клиентът не е в състояние да направи нещо против волята си. Въпреки това, ако изпитваме страх да се подложим на пълна хипноза, частичната хипнотична регресия осигурява не по-малко позитиви върху психическото и физическото ни състояние.

Насочващи образи и изображения, докато сме в регресия към предишен живот

В допълнение към хипнозата по време на регресия в минал живот много терапевти използват насочващи образи и изображения, спокойна и естествена среда, като гора или плаж. Тази техника помага за по-добра концентрация на ума и достигане до по-дълбоки нива на подсъзнанието.

Медитация по време на хипнотична регресия

Техники за медитация, като дълбоко дишане и плавно издишване също играят важна роля по време на регресия в минал живот. Чрез успокояване на ума в настоящия момент, хората стават много по-възприемчиви, като по този начин образите и усещанията, които възникват по време на терапевтична регресия, стават много по-осезаеми.

Наред с горепосочените етапи, ефективната регресия изисква квалифициран и опитен специалист, който правилно да напътства клиентите си по време на процеса. И ако в момента изниква в съзнанието ти следният въпрос: При кого да си направя регресия в минал живот? Отговорът се крие в следващите няколко редове…

Виолета Ал Самара – специалист по регресия

Казвам се Виолета Ал Самара и по професия, а и по призвание, съм клиничен психолог, хипнотерапевт и консултант психолог по позитивна психотерапия. В момента работя като клиничен психолог част от екипа на Център по клинична психология, психоонкология и психосоматика в Аджибадем СитиКлиник – УМБАЛ Токуда с ръководител д-р Маргарита Тарейн.

Основател съм на холистичен център Al Samara body & mind и силно вярвам, че съм родена с мисия. А именно да помагам, да подкрепям и да разбирам хората в най-трудните им моменти!

Ето защо те уверявам, че можеш да ми се довериш. Нашите сеанси ще се запазят в пълна конфиденциалност! А историите и личните ти преживявания ще бъдат чути, анализирани и дълбоко скрити някъде в подкрепящата и безпристрастна среда, базирана на доверие и партньорство помежду ни!

Запиши час за регресия в минал живот тук или на телефон: +359 893 956 575!

Последвай ме във FacebookInstagram и LinkedIn, за да не пропуснеш нещо, което би било от полза за баланса между твоите ум, дух и тяло!

Leave a Reply