fbpx Skip to main content

В последните години, онлайн рейки терапия се утвърждава като ефективен подход за облекчаване на различни психични състояния. Редица фактори допринасят за все по-голямото приемане и популярност на този холистичен метод на лечение.

Все повече хора започват да търсят варианти извън традиционната медицина, които да предлагат по-малко странични ефекти и да подхождат към здравето по цялостен начин. А с развитието на технологиите и увеличаването на достъпа до интернет, онлайн рейки сесиите стават все по-достъпни. Това позволява на хора от различни части на света да използват услугите на рейки терапевти, без необходимостта от физическо присъствие.

Освен това, рейки терапии се интегрират все повече в програми за комплексно лечение в медицински центрове и болници. Това включва използването им като допълнителна терапия за облекчаване на стреса и подобряване на общото благосъстояние на пациентите.

Но какво всъщност представлява този метод на лечение и за какви състояния е подходящ?

Как рейки терапия помага при различни психични състояния?

Рейки е форма на енергийна терапия, която произхожда от Япония. Включва полагане на ръце за предаване на универсална жизнена енергия към пациента. Въпреки че традиционно се използва за облекчаване на физическа болка и стимулиране на самоизцелението, рейки терапията също така е изключително полезна, при лечението на симптомите на следните психични състояния:

Депресия

Рейки помага за облекчаване на депресивни симптоми, като предлага усещане за спокойствие и вътрешен мир. Този метод на лечение стимулира емоционалния и енергиен баланс, което е ключово при справянето с депресията.

Тревожност

Рейки терапията често се използва за намаляване на тревожността, като предоставя релаксация и помага за снижаване на нивата на стрес. Също така, тя може да подобри способността за справяне с ежедневните стресови ситуации.

Паник атаки

Чрез намаляване на тревожността и укрепване на емоционалната устойчивост, рейки сесиите регулират честотата и интензивността на паник атаките.

Бърнаут (емоционално изгаряне)

Рейки терапията предоставя възможност за дълбока релаксация и възстановяване на енергийните нива, което е изключително важно при хора, изпитващи симптоми на бърнаут.

Посттравматично стресово разстройство (ПТСР)

Рейки терапията може да бъде полезна в комплексната терапия за ПТСР, като подпомага процесите на емоционално възстановяване и намаляване на стреса.

Хронична болка и съпътстващите я емоционални състояния

Често хроничната болка води до емоционален дисбаланс. Рейки може да помогне не само в облекчаването на физическата болка, но и в подобряването на свързаните с нея психични състояния.

Рейки терапия в комбинация с други психотерапевтични подходи

Рейки терапията може да бъде използвана самостоятелно или в комбинация с други терапевтични методи, за да се постигне максимален ефект при лечението на гореспоменатите психични състояния.

Комбинирането на рейки с хипнотерапия например, може да ускори процеса на възстановяване, като предложи по-дълбоко и многопластово лечение. Хипнотерапията работи на подсъзнателно ниво за разрешаване на вътрешни конфликти, докато рейки предоставя необходимата енергийна подкрепа за възстановяване на емоционалното равновесие.

Повече за хипнотерапията вижте тук: Хипноза и хипнотерапия: Същност, предназначения и стъпки

Онлайн рейки терапия с Виолета Ал Самара

Щастлива съм да споделя, че аз, Виолета Ал Самара, съм сертифициран рейки терапевт, второ ниво. Преминала съм през редица обучения и практики. Продължавам да специализирам в различни области. Държа на професионализма и високото ниво на услугите, които предлагам в областа на психичното здраве и благополучие.

Обучена съм да работя с клиенти в онлайн среда, което улеснява достъпа до рейки терапията, независимо от географското местоположение на моите клиенти. Вярвам, че чрез този холистичен метод на лечение, всеки може да постигне облекчение от своите психични състояния и да създаде по-голяма хармония и баланс в живота си.

Ето защо, съм насреща за всеки, който преминава през тежък период. Знам какво е чувството да си в емоционален мрак, но и също така знам как да запаля светлина надежда именно в такава ситуация!

Заяви консултация за онлайн рейки терапия тук или на телефон: +359 893 956 575!

Онлайн консултациите и терапиите се провеждат през WhatsApp, Google Meet, Zoom, Botim или друга удобна за двете страни платформа.

Последвайте ме във FacebookInstagram и LinkedIn