fbpx Skip to main content

Какво е регресия? Регресията е терапевтичен метод, който позволява на хората да се върнат към минали събития, за да разберат и обработят емоционални и психически травми. Този процес може да включва преживявания от детството, от минали животи или дори от предишни инкарнации. Регресивната терапия помага на клиентите да разкрият и излекуват дълбоко залегнали проблеми, които могат да влияят на настоящия им живот.

Регресията, като терапевтичен метод, има няколко различни форми и видове, които се използват в зависимост от целите и нуждите на клиента. Ето някои от основните видове регресия:

Хипнотична регресия

Хипнотичната регресия е най-често използваният метод, при който клиентът се поставя в състояние на хипноза, за да може да се върне към минали събития и спомени. Този метод позволява дълбоко изследване на подсъзнанието и е ефективен за откриване и лечение на емоционални и психически травми.

Регресия в минал живот

Регресията в минал живот е форма на терапия, при която клиентът се връща към спомени от своите предишни инкарнации. Този метод се използва за откриване на корените на настоящите проблеми. Например необясними страхове, фобии или повтарящи се модели на поведение.

Регресия към детството

Регресията към детството включва връщане към спомени и събития от ранните години на клиента. Тази терапия е полезна за обработка на травми и негативни емоции, които са се формирали в детството и продължават да влияят на настоящия живот.

Възрастова регресия

Възрастовата регресия е метод, при който клиентът се връща към конкретни възрастови периоди от своя живот, за да изследва и разбира събитията и преживяванията от тези периоди. Тази форма на терапия може да помогне за разрешаване на проблеми, свързани с определени етапи от живота.

Трансгенерационна регресия

Трансгенерационната регресия е подход, който включва изследване на спомени и преживявания, свързани с предишни поколения на семейството. Този метод може да разкрие наследствени модели и травми, които се предават от едно поколение на друго.

Регресия чрез визуализация

Регресията чрез визуализация използва техники на водена визуализация, при които клиентът се насочва да си представи определени сцени и събития от миналото. Този метод е полезен за тези, които имат затруднения с хипнозата или предпочитат по-мек подход.

Как да изберем специалист по регресивна терапия?

Изборът на правилния терапевт е от съществено значение за успешната терапия. А отговорът на въпроса: „При кого да си направя регресия?“, е само един – при опитен и квалифициран специалист.

Аз, Виолета Ал Самара, предлагам онлайн регресивна терапия, която е достъпна и удобна за хора от различни географски региони. Онлайн терапията има множество предимства, включително възможността за провеждане на сесии онлайн, в комфортната обстановка на твоя дом. Но ползите от онлайн регресията всъщност не свършват дотук.

Регресията е мощен инструмент за саморазбиране и личностно развитие. Независимо дали се интересуваш от регресия в минал живот, или от по-обща регресивна терапия, важно е да работиш с квалифициран специалист.

Онлайн регресивната терапия с мен, предлага удобство и достъпност, които могат да ти помогнат да постигнеш по-добро бъдеще, изследвайки и разбирайки своето минало.

Запиши своя час за онлайн регресия от тук.

Последвай ме във FacebookInstagram и LinkedIn