fbpx Skip to main content

Регресивна терапия

Регресивната терапия е специфичен подход към психотерапията, който помага на хората да подобрят своето емоционално и когнитивно здраве чрез разрешаване на минали събития.

В тази терапия се използва техниката на “отново изживяване“, за да освободим потиснати, складирани дълбоко в подсъзнанието мисли и емоции, които "спечени" от негативния заряд на изживяването са се превърнали в “абсолютно убеждение” за порядъка в живота. “Не мога!”, "Безсилен съм да се справя!”, “Моя е вината, че…!", “Винаги аз трябва…!” Никога няма…!” До кога само аз!” - са примери за горе казаното.

Терапевтичните техники за регресия се използват, и за да намерят и разрешат чувства към минали ситуации, така че да можете да се почувствате по-добре в настоящето. Тези минали чувства могат да ви накарат да и да се държите по начини, които нямат смисъл в настоящия момент.

  • Да има страхове и фобии, без да знаеш защо
  • Да се чувстваш виновен без лесно разбираема причина
  • Да изпитваш трудности да бъдеш интимен
  • Да има различни проблеми в отношенията

Изследването на миналото ви може да ви помогне да преобразите живота си към по-добро. Вземете първа стъпка днес.

Видове регресивна терапия:

1

Терапията с възрастова регресия

При терапия с регресия на възрастта може да научите за неща, които са ви се случвали, когато сте били много малки. В някои случаи тази терапия може да разкрие спомени, които ви изненадват, защото не сте били наясно с тях. Целта не е просто да изживеете отново паметта, но и да я донесете до съзнателния си ум, където можете да се справите умишлено с нея. Теорията на регресията предполага, че чрез обработка на тези спомени и заобикалящите ги емоции вие се освобождавате да се чувствате различно за подобни преживявания сега.

2

Терапията за регресия от миналия живот

Регресията от миналия живот трябва да ви върне към минали инкарнации, така че можете да се справите с проблеми, възникнали много преди настоящия ви живот. Смисъла на тази регресивна терапия , е когато изглежда, че нямате причина живеете със страхове, вина или други трудности. Също може да имате определени духовни вярвания, които искате да потвърдите и да се възползвате от тази форма на регресивна терапия.

Заявете онлайн консултация

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Моля, прочетете и приемете условията: