fbpx Skip to main content

Тежко боледуване

Стресът и безпокойството вървят ръка за ръка с диагнозата рак. Може да изпитвате притеснение относно успеха на лечението или дали са настъпили промени в организма Ви, с които е необходимо да живеете. Желанието Ви да се върнете към предишния си начин на живот и чувства, може да предизвика безпокойство от това, че се налага да оставите „старото ежедневие“ и да се настроите към нова организация на живота си.

Някои пациенти, диагностицирани с онкологично заболяване, променят отношението си към наистина важните неща в живота. Може да решите да прекарате повече време със семейството и приятелите си или да отделите време да направите нещата, които сте отлагали дълго време.

Всеки човек използва различни начини за управление на стреса от диагнозата, депресията, безпокойство или други негативни емоции. Обикновено, хората подхождат към проблемите по един от двата начина: активно работят върху тях или се опитват да ги избягват. По-добрият подход е активното справяне с предизвикателствата, които стоят пред Вас.

Аз ще бъде до Вас! Ще Ви подкрепя по пътя на справяне с болестта!

Да се грижите за онкоболен член от семейството, приятел или близък може да означава да помагате в ежедневните дейности, като посещение при лекуващия лекар или приготвяне на храна. Също така, може да се включите в координирате на различни услуги и емоционална подкрепа. Но през това време е важно да полагате грижи и за себе си.

В каквато и роля да сте сега, приемането на промените е трудно. Ако сте болногледач, много често и Вие може да се чувствате объркан и стресиран.

Чувствата, които ще изпитвате, докато се грижите за онкоболен човек са различни, могат да бъдат силни, могат да идват и да си отиват. Може да се чувствате тъжни, изплашени, ядосани и притеснени. Няма правилен или грешен начин за начин за това, което чувствате през този период. Всички тези чувства са нормални. Ако имате възможност, споделете чувствата си с друг потърсете помощ от специалист.

Заявете онлайн консултация

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Моля, прочетете и приемете условията: